Početna | Linkovi

Iskliznuti disk?

 

Disk ne može iskliznuti. Ali može doći do uklještenja, protruzije i hernije. Kiropraktika može pomoći.
Najozbiljniji problem je prolaps diska pri čemu mekani centar puca i istječe.
                                   
Mjesto za živce.
Disk je specijalna hrskavica između kralježaka Vaše kralježnice. On se veže za kralježak iznad i ispod sebe. Disk omogućuje razdvajanje između dva kralješka tako da par živaca može izaći iz leđne moždine.

 

Okretanje i savijanje.
Svaki disk kralježnice ima hladetinastu jezgru koja je obavijena vlaknastim tkivom. Zdravi disk daje fleksibilnost prilikom normalnog okretanja i savijanja. Nepravilno dizanje, pokliznuće, pad ili automobilska nezgoda mogu uzrokovati da se jezgra pomakne.

 

Hernija – uklještenje diska sužuje otvore za živac. Očiti simptomi ne moraju biti prisutni.
Protruzija – kao mjehur, disk nabuja tamo gdje je najslabiji, uzrokujući pritisak na živac.
Prolaps – svojstvo jastuka i razdvajanja diska je kompromitirana zbog puknuća, gibanje je bolno.

 

Kiropraktika najprije.
Kiropraktika je prirodno rješenje koje pomaže ljudima kod različitih problema s diskom bez upotrebe lijekova ili operacije.

 

Kako kiropraktika pomaže kod problema s diskom?

Svrha kiropraktičarske njege je da locira i ispravi dijelove kralježnice koji se križaju s odgovarajućim živčanim sustavom Vašeg tijela. Buduća da su diskovi kralježaka tako blizu leđne moždine i korijena živaca, utjecaj problema s diskovima je vrlo čest slučaj u kiropraktici.

 

Kiropraktičarski tretman pomaže vratiti pravilno gibanje i poziciju kod kralježaka koji ne funkcioniraju dobro, smanjujući tako utjecaj na živce. Ako se to pravovremeno napravi, tkivo diska se obično vrati u normalnije stanje i oblik zato što je kralješcima vraćena pravilna pozicija i gibljivost.