Skip to main content

bolovi, kiroestetika, kiropraktika, kiropraktika zagreb

Bolovi u zglobovima

Jeste li upoznati s kiropraktikom? Ako ne, vjerojatno ste poput mnogih drugih koji misle da su kiropraktičari ograničeni na liječenje boli u vratu i leđima. Iako to činimo, postoji još mnogo toga u čemu možemo pomoći, uključujući bol u zglobovima! Evo kako vam možemo pomoći.

Bol u zglobovima

Vjerojatno ne shvaćate koliko koristite zapešće. Bez obzira na posao ili rutinu, zglobovi se najčešće koriste. Možda mislite da će samo sportaši patiti od boli u zglobu, ali većina naših pacijenata stavlja veliki stres na zglobove tijekom rada. Za one koji rade za stolom, važno je obratiti pažnju na to kako postavite zglob dok ste na poslu. Evo primjera: ako ne održavate neutralni položaj u zglobu, možete izazvati mikrotraume u zglobovima, kostima i ligamentima. Na kraju ti naizgled manji problemi mogu dovesti do mnogo većih problema. Što se tiče liječenja ozljeda, kiropraktika je odlično mjesto za početak. Ne samo da kiropraktika promiče zdravlje, već također pomaže poboljšati tjelesnu sposobnost da se izliječi.

Uobičajeni simptomi

Shvaćamo, ponekad samo želite nadvladati bol, pogotovo kad još uvijek možete odrađivati svoje svakodnevne zadatke. No, ignoriranjem problema bol neće nestati. Potrudite se malo brinuti o sebi ako osjetite bilo koji od ovih simptoma u zglobu:

  • Trnci
  • Bolnost
  • Utrnulost
  • Krutost
  • Izuzetno hladno ili vruće
  • Otiče i teško se kreće

Što se tiče boli u zglobu, najveći uzrok je obično prekomjerna upotreba. Kada napnete mišić i ostavite ga neobrađenog, postaje upaljen i rezultira još većom boli. Ponavljajuće stiskanje i uvijanje jedan je od načina na koji se može rastegnuti zglob, a kiropraktika može pomoći.

Kada trebam posjetiti kiropraktičara?

Potičemo redovite posjete kiropraktici radi očuvanja zdravlja, a posebno vam savjetujemo da zakažete konzultacije ako osjetite bolove u zglobovima.