Skip to main content

bolovi, kiroestetika, kiropraktika, kiropraktika zagreb

Joga i kiropraktika

Kiropraktika i joga postaju sve popularniji tijekom posljednjih nekoliko godina, i to s dobrim razlogom! Obje nude brojne pogodnosti za vaše tijelo i um. Iznenađujuće, oboje imaju i puno zajedničkog. Da biste stvari učinili još slađima, kada se joga radi zajedno s kiropraktikom, možete uživati ​​u dodatnoj nagradi, posebno onima koji pate od ozljede. Kada se izvede na pravi način, joga može smanjiti razinu šećera u krvi i stres, povećati izdržljivost, ravnotežu i fleksibilnost te ojačati mišiće i zglobove. Kiropraktika ispravlja neusklađenost, promiče bolju pokretljivost zglobova i poboljšava zdravlje živčanog sustava, i to je tek početak!

Joga je usmjerena na jačanje ligamenata i zglobova

Mnoge vježbe ciljaju glavne mišićne skupine, zbog čega mali ligamenti i zglobovi ostaju netaknuti i slabi. Joga se, pak, usredotočuje na sve mišiće u tijelu – čak i na male za koje niste znali da ih imate! S povećanom snagom u tim manjim mišićima, vaši veći mišići rade manje, a tijelo je uravnoteženije. To može pomoći u sprječavanju ozljeda, pa čak i poboljšati vrijeme oporavka već ozlijeđenih. Joga promiče snagu u cijelom tijelu, čineći vaše tijelo boljim u primanju kiropraktičke njege.

joga

Joga potiče zacjeljivanje

Vježbe joge imaju za cilj izdužiti i istegnuti tijelo, što oslobađa nakupljeni stres i napetost. Vježbanje joge prije kiropraktike pomaže vam da se mišići zagriju i razbistri um. To znači da smo mi kiropraktičari sposobni prijeći direktno na posao i riješiti vaše probleme jer ćete se već opustiti po dolasku. Ukratko, joga pomaže vašem tijelu da ozdravi.

joga i kiropraktika

Joga i kiropraktika povećavaju pokretljivost i opseg pokreta

Ako patite od velike ozljede, kiropraktika može zahtijevati više vremena za “pripremu” tijela prije liječenja ozljede ili rješavanja problema. To može biti frustrirajuće za pacijente koji žele da se njihov problem riješi odmah. S tim u vezi, joga može povećati fleksibilnost i opseg pokreta, što štedi rad kiropraktičara. Joga i kiropraktika korisna je za one koji pate od bolova u zglobovima, kukovima, leđima ili vratu.

vježbe joge

Joga i kiropraktika pomažu u sprečavanju budućih ozljeda

I liječenje kiropraktikom i joga održavaju tijelo u pravilnom poravnanju, ublažavaju i istežu napete mišiće, promiču ravnotežu i osiguravaju da zglobovi rade kako bi trebali. Svi ti čimbenici stvaraju tijelo manje osjetljivo na buduće ozljede. Kad oboje postanete dijelom vaše zdravstvene rutine, vidjet ćete da su rezultati bolji nego kad radite bilo koji od njih sami.