Skip to main content

bolovi, kiroestetika, kiropraktika, kiropraktika zagreb

Plivanje i kiropraktika

Jesen se možda bliži, ali i dalje nastavljamo uživati u toplijem vremenu. Plivanje ne samo da je osvježavajuće, već je i izvrstan trening. Ne ostavlja nikakav stres na leđima, izvrsno je za sve uzraste i plivanje je vježba s niskim utjecajem koja posebno dobro djeluje na ljude koji se ne snalaze dobro u sportu ili vježbama s visokim utjecajem. Čak i ako niste plivač, u bazenu možete raditi brojne aktivnosti koje su jednako učinkovite kao i dugo plivanje, uključujući satove aerobika u vodi. Evo nekih prednosti kako vam plivanje i kiropraktika mogu pomoći.

Voda je sredstvo za ublažavanje stresa

Postoji nešto terapeutsko u boravku u vodi. Mijenja napetost koju gravitacija postavlja na vaše tijelo, što može biti korisno za one s artritisom ili problemima sa zglobovima. Voda također pomaže tijelu da se opusti. Dugo smo predlagali vježbe u vodi onima koji pate od problema s leđima jer pomaže u smanjenju utjecaja koji pokret na tlu može imati na vašu kralježnicu.

Vježba s malim utjecajem

Vježba s niskim utjecajem je ona koja uzrokuje manji stres na tijelo. Kad ste na kopnu, vježbe s niskim utjecajem uključuju uvijek jedno stopalo na tlu. U vodi sve vježbe imaju slab utjecaj i lakše su za zglobove. Voda prirodno pruža otpor koji jača mišiće bez napora dizanja utega.

Plivanje povećava fizičku izdržljivost

Istraživanja su pokazala da je jedan od najboljih vježbi koje osoba može napraviti plivanje. Postoji mnogo razloga zašto je tomu tako, uključujući jačanje tjelesne izdržljivosti. Iako dizanje utega možda nije dio vježbanja u vodi, ono samo po sebi pruža veliki otpor. To omogućuje izgradnju mišića! Mnogi kiropraktičari (uključujući i nas) predlažu terapiju vodom onima koji pate od bolova u leđima kako bi ispravili držanje i izgradili mišiće leđa.