Skip to main content

Pomaknuće atlasa dovodi do psihičkih i tjelesnih smetnji

Pomaknuti Atlas

Da li Vam je poznato da je najviši vratni kralježak – ATLAS kod skoro svih ljudi pomaknut?

Ovo je otkrio René-Claudius Schümperli, Švicarac, koji je i sam bio vrlo bolno pogođen pomakom altasa, te je između 1993. i 1996. g. razvio revolucionarnu metodu, kojom vraća atlas na pravo mjesto.

Pomaknuti atlas uzrokuje, ovisno o kutu pomaka, smanjenje volumena otvora lubanje i kanala kralježnice. Leđna moždina, razni moždani živci i živčani putovi su time izloženi trajnom pritisku. Istovremeno su sužene – i to uvijek uzrokovano pomaknutim atlasom – vertebralne arterije, vratno bilo, različite krvne žile i limfni putovi.

Obzirom da atlas ne nosi samo lubanju, već je odgovoran za ovjes, ravnotežu i upravljanje kralježnicom i ljudskim koturom, kada je pomaknut uzrokuje teške smetnje i promjene – trajni pritisak na leđnu moždinu, moždane živce, različite arterije i kanale, uzrokuje teške tjelesne i psihičke smetnje, poteškoće i bolesti.

Posljedica pomaknutog atlasa su simptomatske poteškoće i bolesti.

Bolovi u vratu

Ukrućen vrat

Bolovi u leđima

Lumbago

Hernija diska

Skolioza

Ukliješteni spinalni živci

Iskrivljenost kukova

Bolovi u kukovima

Bolovi u koljenima

Promjene u meniskusu

Različita dužina nogu

Pro-atlas tehnika

Pro-Atlas je tehnika koju je usavršila dr. Stacey Poole D.C, nakon više od 20 godina rada s pacijentima na dnevnoj bazi koristeći manualne metode. Kiropraktika, poznata i kao manualna terapija dovodi tijelo u ravnotežu koristeći tehniku pritiska niske amplitude na određenjm kralješcima kako bi obnovila ograničen raspon pokreta te smanjila razinu boli.

Doktor kiropraktike, odnosno manualni terapeut trebao bi znati da nijedan dio tijela ne može biti uključen samostalno, bez posljedica na druge dijelove tijela, tkiva i organe.

Pro-Atlas metoda je stvorena na temelju kombiniranja nekoliko različitih tehnika. Njena tehnika bazirana je na dubokoj masaži subokcipitalnih mišića kako bi se oslobodili kronične napetosti. Kada je zatiljna regija oslobođena, treba procijeniti stanje L5 i sakralne regije. Ako je sakrum fiksiran u produžetku, neće se moći dovoljno savijati za normalan prolaz cerebro-spinalne tekućine. Zatiljni dio će biti prisiljen to nadoknaditi, a vratna kralježnica postaje vrlo napeta.

Prirodna, zadivljujuće djelotvorna, nemedicinska metoda za prevenciju i samoiscjeljenje. Nova tehnika Pro-Atlas je izrazito učinkovita metoda koja bi se trebala koristiti na gotovo 90% pacijenata koji pate od bolova u kralježnici , a također i na zdravim pacijentima kao preventivna metoda.

 

Rezultati nakon jednog tretmana su dugoročni, eventualno je poželjno provjeriti stanje glavonošno-zatiljnog dijela svakih nekoliko godina. Daljnja briga koja uključuje kiropraktičke tretmane, tjelovježbu, masažu i fizikalnu terapiju neizostavna je za uspješne i učinkovite rezultate.

 

 

Regeneracija

Kad se atlas vrati u ispravan položaj, tada konačno i mozak može neometano raditi i vršiti svoju pravu ulogu, tj. pokrenuti blokirane procese obnove – samoregeneracije i samoiscjeljenja. Ljudski organizam počinje bolje funkcionirati. Osim toga svi drugi tretmani i terapije biti će djelotvornije zahvaljujući ispravnom položaju atlasa.

Nažalost, tjelesne se stanice i organi ne mogu regenerirati preko noći. Nakon odstranjenja pomaka atlasa pomoću PRO-Atlas metode, svaki organizam reagira drugačije, ovisno o psihičkom i tjelesnom stanju tretirane osobe.

Moguće reakcije se kreću od jakog umora, koji upućuje na ozbiljna upalna žarišta, preko napetosti mišića u području zatiljka, leđa i slabina (potaknute prilagođavanjem mišića i vezivnog aparata) do reakcije na ranije proživljene i nepotpuneo iscijeljene bolesti, koje se mogu pojaviti prolazno i u promijenjenom obliku. Zbog toga točno promatrajte tijelo, bilježite promjene u zdravstvenom stanju i održavajte proces samoiscjeljenja pomoću redovitih kupki i masaža zatiljka i leđa. Nažalost, postoje granični slučajevi, kod kojih se organizam ne može regenerirati jer je bolest predugo trajala.