Skip to main content

Najčešća pitanja i odgovori

Dali su kiropraktičarski tretmani sigurni?

Da. Studije su pokazale da su tretmani izuzetno sigurni. Izbjegavajući lijekove i rizične operacije, kiropraktičarska njega uživa izuzetnu uspješnost. Vrlo su rijetke osobe za koje kiropraktika nije prikladna. Statistika sve govori. Kiropraktika je otprilike 100 puta uspješnija nego uzimanje lijekova protiv bolova.

Hoće li kiropraktika previše opustiti moju kralježnicu?

Ne. Samo kralješci koji su ukliješteni primaju tretman. Pojedini kralješci koji se gibaju previše, budu zaobiđeni tako da se oslabljeni mišići i ligamenti mogu stabilizirati i ozdraviti.

Koliko mi je potrebno tretmana?

Broj tretmana varira kod svakog pacijenta ovisno o njegovim zdravstvenim tegobama. Mnogi pacijenti osjete napredak unutar tjedna ili dva intenzivnih posjeta. Posjete su rjeđe kako se vaša kralježnica stabilizira. U težim slučajevima, potpuno ozdravljenje može trajati mjesecima, pa i godinama.

Mogu li si sam pružiti kiropraktičarski tretman?

Ne. Neki ljudi mogu sami napraviti da njihovi kralješci kliknu, ali to nije tretman. Još gore, šteta može nastati pomicanjem zgloba s oslabljenim mišićima i ligamentima. Tretmani su specifični i trebaju godine da bi se usavršili. Čak i Vaš doktor mora posjetiti svojeg kolegu da bi dobio kiropraktičarski tretman.

Kakav je osjećaj prilikom tretmana kiropraktike?

Mnogi pacijenti kažu da osjećaju olakšanje i smirenost. Pošto je ponavljanje tretmana potrebno, da tretmani nisu ugodni, pacijenti se ne bi vraćali da dovrše potrebnu seriju tretmana. Doktori kiropraktike su eksperti koji se trude da tretmani budu ugodni.