Skip to main content

bolovi, kiroestetika, kiropraktika, kiropraktika zagreb

Kiropraktika i bol u mišićima

Ukočeni zglobovi? Bol u vratu? Bolna leđa? Vjerojatno već znate da kiropraktika može pomoći. Ali što je s bolnim mišićima? Bez obzira na to tražite li ublažavanje bolova u mišićima zbog dugih sati na poslu ili zbog teškog režima vježbanja, kiropraktika vam može pomoći.

Pristupite kiropraktici

Kiropraktika se prilično dugo smatrala alternativnim pristupom zdravstvu. U novije vrijeme kiropraktika je sve više popularna, a kiropraktičari su treća najveća skupina pružatelja zdravstvene zaštite iza liječnika i stomatologa.

Pri primjeni kiropraktike, povećana je usredotočenost na poremećaje mišićno-koštanog sustava i živčanog sustava. Ovaj je prirodni pristup usmjeren na liječenje osnovnih problema s kojima se suočavate, a ne samo na liječenje simptoma. To znači neinvazivni praktični pristup koji ne izaziva ovisnost, a koji uključuje ispitivanje, dijagnozu i liječenje.

Tehnike kiropraktičke njege

Za liječenje naših pacijenata najčešće primjenjujemo kontroliranu silu na zglobove koji su postali ograničeni u opsegu pokreta, što vraća pokretljivost zglobova. Kiropraktika također uklanja neusklađenosti i subluksacije kralježnice. Kada se uklone subluksacije, središnji živčani sustav može optimalno funkcionirati, što poboljšava komunikaciju između mozga i ostatka tijela. Ta obnovljena komunikacija omogućuje tijelu da se učinkovitije izliječi, što znači da će se bolni mišići brže osjećati bolje.